مراسم بزرگداشت روز دانشجو به همت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور رئیس دانشگاه، اعضای هیات رئیسه و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان در سالن حکیم جرجانی برگزار شد.
مراسم بزرگداشت روز دانشجو به همت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور رئیس دانشگاه، اعضای هیات رئیسه و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان در سالن حکیم جرجانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ سالن حکیم جرجانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، شب گذشته(دوشنبه) مملو از دانشجویانی بود که در روز گرامی داشت 16آذر(روز دانشجو) شرکت پرشوری نمودند.
در ابتدای این مراسم، بیانیه تشکل دانشجویی قرائت شد و پس از آن مجری از میهمانان برنامه دکتر رضا چمن،رئیس دانشگاه علوم پزشکی و همچنین دکتر فرید مرادیان، دکتر مسلم سبز و دکتر وحید توانا درخواست نمود که نظرات خود را درباره مسائل دانشجویی بیان کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان گفت: باید تلاش خود را در جهت تحکیم و توسعه بحث آزادی اندیشه و بیان در دانشگاه ها همچنان استمرار بخشیم.
دکتر رضا چمن آزادی را هم حق و هم تکلیف دانست و افزود: بر اساس دیدگاه برخی صاحب نظران، حق هر فرد این است که از آزادی برخوردار باشد و تکلیف دیگران این است که آزادی وی را محترم بشمارند، اگر اینگونه عمل کنیم که آزادی هم حق است و هم تکلیف؛ هرکدام از ما، حق برخورداری از آزادی اندیشه را داریم و دیگران در برابر آزادی ما مکلف به حفظ واحترام آزادی ما هستند.
دکتر رضا چمن افزود: دانشگاه اگر قرار است مبدا همه تحولات باشد و نقش اجتماعی خود را به نحو احسن ایفا نماید، نیازمند داشتن امنیت لازم برای ازاد اندیشی است.
وی یادآور شد: دانشگاه در ایران و به شکل رسمی در فاصله سال های 1313 تا 1316 در تهران شروع به فعالیت کرد، تا سال 1320 فعالیتی از تشکل های دانشجویی به صورت منسجم در دانشگاه ها مشاهده نمی شد، اما در دهه 20 به تدریج 20 تشکل ها شکل گرفته و فعالیت رسمی خود را آغاز کردند.
وی با اشاره به فلسفه تشکیل تشکل ها و جنبش های دانشجویی از گذشته تا به امروز، یادآور شد: دهه 20 که دهه شکل گیری تشکل های دانشجویی است، اکثر فعالیت ها مربوط به تشکل های حزب توده و سپس تشکل های ملی مذهبی و انجمن اسلامی دانشجویان بوده است.
دکتر جمن ادامه داد: اما از اوائل دهه 30 رویکرد سیاسی پررنگ تر شد و پس از کودتای 28 مرداد 1332 بارزتر گردید.
دکتر چمن قیام 15 خرداد سال 1342 را نقطه عطفی در جهت گیری اسلامی و انقلابی انجمن اسلامی دانشجویان ذکر کرد و گفت: این نهضت ها تا اواخر دهه 50 استمرار و با پیروزی انقلاب اسلامی به ثمر نشست.
وی یادآور شد: تشکل انجمن اسلامی دانشجویان موسوم به دفتر تحکیم وحدت سال 1358 شکل گرفت در ادامه همان انجمن های اسلامی که فعالیت خود را در 1321 شروع کرده، بودند، شاهد نقش آفرینی آنها در تسخیر لانه جاسوسی و 8 سال دفاع مقدس بودیم.
وی در پایان به جهت گیری تشکل های دانشجویی در دهه اول و دوم پس از انقلاب پرداخت و انتظارات خود از تشکل های کنونی را به تفصیل بیان نمود.
به گزارش وب دا؛ در ادامه این مراسم دکتر فرید مرادیان و دکتر مسلم سبز به بیان نظرات خود در زمینه تشکل های دانشجویی در دهه سوم و چهارم پس از انقلاب پرداختند و همچنین در ادامه برنامه های این مراسم کلیپی با مضمون شکل گیری های تشکل ها پخش و همچنین تئاتر نیز اجرا شد.15-142
گزارش تصویری در اینجا ببینید...